Συνεργασίες - Ενεργειακή Κοινότητα Βροντάδου

Προμηθευτική ΑΕ ΟΤΑ Δήμου Χίου

Η Προμηθευτική ΑΕ ΟΤΑ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο στυλοβάτη της "Βροντάδος Ενεργειακή". Με το ευνοϊκό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Προμηθευτική ΑΕ ΟΤΑ για την υποδοχή και υποστήριξη η "Βροντάδος Ενεργειακή" κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συσταθεί και να δρομολογήσει την ανάπτυξη της.

Η Βροντάδος Ενεργειακή αναγνωρίζει ότι η έμπνευση και έμπρακτη υποστήριξη της Προμηθευτικής ΑΕ ΟΤΑ ήταν η κινητήριος δύναμη για την σύσταση της και για το λόγο αυτό από τις πρώτες αποφάσεις της ήταν η συμμετοχή της στο εταιρικό κεφάλαιο της «μητρικής» στην ουσία εταιρείας.

Εκκλησία

Η άμεση και έμπρακτη αποδοχή των αιτημάτων μας για την εξασφάλιση του χώρου στο Αίπος της Χίου προκειμένου να δημιουργηθεί το πρώτο ενεργειακό πάρκο της κοινότητας μας, αποδεικνύει την ουσιαστική υποστήριξη της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου Ψαρών και Οινουσσών καθώς και του Καθεδρικού ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου στην Βροντάδος Ενεργειακή.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Βροντάδος Ενεργειακή Κοινότητα έχει ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο της Χίου για την απευθείας συμμετοχή του στο εταιρικό της κεφάλαιο. Ομολογουμένως χωρίς την θερμή και έμπρακτη υποστήριξη που έχει προσφέρει ο Δήμος της Χίου μέσω της δημοτικής του εταιρείας, η κοινότητα μας δεν θα είχε κατακτήσει τη θέση που κατέχει σήμερα, γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε την διεύρυνση των σχεδίων και σχέσεων.

Η δήλωση υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Χίου προς την κοινότητα μας, έχει επιτρέψει να ξεκινήσουμε τις τεχνικές επαφές προκειμένου άμεσα να προσδιοριστεί το σχήμα συμμετοχής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην Βροντάδος Ενεργειακή.

Ενεργειακές Κοινότητες

Η Βροντάδος Ενεργειακή συμμετέχει και υποστηρίζει στην δημιουργία ενός πανελλήνιου συλλογικού οργάνου, το οποίο θα ενώσει και θα εκπροσωπήσει το σύνολο των ενεργειακών κοινοτήτων ευρείας βάσης. Διατηρεί στενές επαφές με τον ενεργειακό συνεταιρισμό στη νησιωτική Ελλάδα, την Ενεργειακή Κοινότητα ΜΙΝΩΑΣ και απο την οποία έχουμε πάρει όλη την θεωρητική τεκμηρίωση καθώς και ωφέλιμη τεχνική υποστήριξη.

Επίσης η Βροντάδος Ενεργειακή σχεδιάζει να γίνει επίσημο μέλος στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ενεργειακών Κοινοτήτων RESCoop.eu.

Διεθνή Δίκτυα

Η Βροντάδος Ενεργειακή Κοινότητα έχει αιτηθεί επίσημα τη συμμετοχή της στο νησιωτικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».